Logo
NL-Vlag
EN-Vlag
HG(Huub) van der Zee, Geboren 28-4-1952 in Den Haag. Huidige Woonplaats Deil (In de Betuwe)

Ongeveer 9 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met digitale fotografie. Ik maakte vroeger eigenlijk alleen op vakantie de bij ieder wel bekende vakantie kiekjes als ik ergens op vakantie was. De jaren daarna heb ik eigenlijk nooit meer veel met fotografie gedaan. Echter toen ik mijn eerste digitale camera kocht (een Nikon Coolpix), was ik eigenlijk direct besmet met het "fotografie virus".

Fotografie werd toen een serieuze hobby. Aangezien ik in de ICT werkzaam ben, was al gauw de link gelegd tussen het opslaan van de steeds groter worden hoeveelheid foto's en het bijhouden en ordenen van al deze bestanden op de computer.

Vanuit mijn werk als analist programmeur, had ik wel kennis van automatisering, maar een website onderhouden, laat staan bouwen was toen nog niet aan de orde. Dat was toch echt een andere "tak van sport" . Maar een fotoalbum plaatsen op bijvoorbeeld Picasa of Flickr om zo mijn foto's te delen met anderen gaf niet zo veel voldoening.

Vanaf dat moment wilde ik een eigen website bouwen en onderhouden. Door veel te lezen en een schriftelijke cursus te volgen heb ik na eerst een aantal "probeersels" te publiceren, eindelijk de website zoals die er naar mijn eigen idee uit zou moeten zien. Het kan in de toekomst best zo zijn dat ik andere ideen krijg over de lay-out, maar tot nu ben ik best tevreden met het huidige resultaat. Naast fotografie is het bouwen en onderhouden van websites een tweede hobby geworden.

Mijn favoriete onderwerpen zijn Landschappen en Steden. Daarnaast probeer ik tegenwoordig of Flora en Fauna mij ook liggen als onderwerp. Ik vind mijzelf een slechte "mensenfotograaf". Maar misschien moet ik toch maar eens gaan proberen om daar ook wat aan te doen.

Deze website is gebouwd met Adobe Dreamweaver CS5. Voor het aanpassen van de foto's maak ik gebruik van Photoshop CS5. Ik gebruik echter Photoshop tot nu toe alleen om formaten van foto's aan te passen en om uitsneden te maken, die ik op de website kan gebruiken. Dus alle foto's die op deze website staan zijn niet aangepast. Ze worden weergegeven zoals ze zijn genomen en zoals ze er na download naar de computer uitzien. Het opslaan, ordenen en beheren van mijn foto's doe ik met het Apple Programma Aperture 3.0. Met behulp van dit programma zijn ook alle webalbums gemaakt die te vinden zijn in de pagina Portfolio. Voor de gebruikte foto apparatuur verwijs ik u naar de pagina Apparatuur.

Maar ik blijf zowel als fotograaf en als webdesigner een goedwillende amateur, die alleen nog maar bij kan leren. Mocht u tips en/of "liefst" opbouwende kritiek kwijt willen ga dan naar de Contact pagina en mail mij.
Groeten
 
Huub  
  Burano
Lucca  
  Rome
  Trento