Logo
NL-Vlag
EN-Vlag
CAMERA

canon eos 400d

Tot begin 2015 maakte ik gebruik van de Canon Eos 400D met daaraan gekoppeld de Battery Grip BG-E3. De BG-E3 batterygrip zorgt ervoor dat je nooit meer zonder energie komt te zitten.
Je kunt hier twee NB-2LH battery packs in kwijt voor extra
lange levensduur. Voor extra energiezekerheid kun je ook
met een bijgeleverd onderdeel zes AA-batterijen gebruiken.

Sinds april 2015 heb ik de Canon EOS 70D als camera. Een geweldige camera met 20,3 megapixel en een aantal interessante extra features. Deze camera gebruik ik samen met de 18-135 mm IS STM lens.

Canon EOS 70D

 

LENZEN

Sigma-18-200

Na het aanschaffen van de Canon EOS 400D ben ik op zoek gegaan naar een goede en betaalbare allround lens welke zowel groothoek als tele eigenschappen combineerde. Ik ben toen na het lezen van diverse reviews uitgekomen bij de veelgeroemde Sigma 18-200mm f3.5-6.3 ii dc os hsm. In dit objectief zit het Sigma OS (Optical Stabilizer) systeem. Sigma belooft je hiermee 4 stops ruimte te geven,. Maar last but not least is de nieuwe functie HSM (Hyper Sonic Motor). Dit zorgt voor een stille snelle autofocus.
Naast deze lens gebruikt ik voor extreme telefoto's en het fotograferen van bijvoorbeeld dieren een andere lens van Sigma.
De Sigma 120-400mm F4.5-5.6 APO RF DG OS HSM is net als de eerde genoemde 18-200 voorzien van Optical Stabilizer en de Hyper Sonic Motor. De minimale focusafstand is 150 cm voor het gehele zoombereik en een maximale vergrotingsfactor van 1:4.2 maakt hem geschikt voor close-up fotografie.

Sigma-120-400

 

 

 

el

ACCESOIRES
yyyMonopod


yyyyyyTripod
Zeker bij het het gebruik van de nogal zware Sigma 120-400 telelens is een statief absoluut nodig. Ik heb er twee tot mijn beschikking.

Allereerst de Manfrotto Monopod. Dit statief is de ideale oplossing voor reizen; zowel geschikt voor foto- als videograferen. Bruikbaar in elke situatie, vooral op plaatsen waar geen ruimte is voor grote statieven.

Het tweede statief is de Velbon Sherpa 750R. Een statief met vierdelige poten, uitgerust met nieuwe functies. Deze functies maken een grote mate van vrijheid mogelijk bij de positionering van de fotocamera. Dankzij de vierdelige poten is het statief zeer goed opvouwbaar. Na opvouwen is het slechts 55 cm lang. De poten van het statief kunnen in drie standen versteld worden waardoor dit statief ook laag bij de grond gebruikt kan worden. Zeer geschikt voor macro fotografie.